liten röd plastkniv & parfymerat toapapper

har länge trott att parfymerat toapapper var en speciallitet för portugal, har därför inte kollat just detta när jag handlat toapapper i jemen - köpte ett paket i onsdags em när jag kom till sana'a & nya gästlägenheten - gissa min förvåning  när jag öppnade paket & en märklig "blomming" doft började sprida ut sig i badrummet! har någon en förklaring till varför man parfymerar toa papper?

ja, vi har fått nya gästlägenheter, gångavstånd till rädda barnens kontor i sana'a. jag kommer att dela den för kvinnor avsedda lgh med en fransyska, bridgitte, som just kommit till jemen - vi kommer att arbeta i samma projekt - hon med barns rättigheter & skydd i krissituationer & jag fortsätter med hälsa & nutrition. men tillbaka till lägenheten, den har två sovrum, et vardagsrum, ett litet kök, en gästtoa & ett stort badrum. kontoret har fixat med utrustning til lägenhetera under veckan som gått & alla var så stolta över att vi hade "allt" som behövdes för att trivas & ha det bra. det är lättare att tala om vad som fanns än vad som inte fanns. som ni säkert redan listat ut fattades det mesta. bla hade ingen kollat om det gick att plugga in varmvattenberedaren till elen. nej, det var inte rätt kontakt! vår chafför, rani, for sana'a runt för att hitta rätt & sedan byta så vi kunde duscha med varmvatten.
när sedan kontakten skulle monteras behövdes en kniv, vi började alla leta i plastpåsarna som någon ställt in. ingen kniv! bridgitte letade då fram sin sparade röda plastkniv från air france & med den kunde rani fixa anslutningen av varmvattenberedaren. ska bara nämna att de inköpta filtarna var för barn & dessutom bara ett lakan/person. sana'a har kalla nätter! vi frös! - stor förvåning från administration när vi kontaktade dem med en lång lista på nödvandig utrustning till lägenheterna!


den röda plastkniven, som även har använts för att skära råvaror till matlagning.


utsikt från vår balkong (model mindre - balkongen alltså)


rakt bakom cypressen syns rädda barnens kontor från vår balkong, med sina två runda vattentankar på taketlite mer utsikt från lägenheten


Kommentarer
Postat av: Tant Greta i Afrika

Viva la France!! De tycks ha multi funktionella plastknivar. Nu förstår jag varför man bör inhandla en "handyman" eller vad det heter. Den där grejen som har konservöppnar, skruv till vinflaskan, sax, kniv, stjärnskruvmejsel, vanlig skruvmejsel och annat nyttigt. Letherman heter det visst. Det få du önska i födelsedagspresent nästa gång. Ja du survival kit med en mugg, en tallrik, en kniv en tvål och en handduk plus för dig en sovsäck vore kanske något att satsa på. Eller varför inte köpa en skidoverall som du kan använda hela tiden, under din lilla svarta. Pepparkakshusen med garnering, ja det stämmer verkligen, så vackra - åtminstonde på bild. Stor kram

2010-01-22 @ 10:33:24
URL: http://gretastina.blogg.se/
Postat av: Kaisa

22/1 Aktuellt: Reportage om Jemen

2010-01-23 @ 14:35:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0