helgmat & bak

sitter på kontoret & planera helgmat samt bak. det blir roligare & roligare att planera & laga mat, & för att inte tala om att börja baka igen. det var 10 år sedan jag bakade matbröd sist. men vilken doft i köket & vilka goda bröd!
& det finns massor av recept tillgängliga på nätet, som passar för de matvaror som man kan använda i nampula. & pizza kan man ju baka var som helst i världen. stor succé när emerson & edson fick baka pizza "själva".
ja, jag har jobbat = svarat på mail, gett kommentarer på ett projektdokument, haft diskussion med personalchefen & kontorschefen, så jag surfar inte hela tiden melllan recept.

pdf funkar ej

prövade föra över foton till pdf format för att se om det skulle funka, för uppladdning. men svaret är nej - funkar inte!
fast jag är glad att jag äntligen fått adobe acrobat 6.0 standard, nu kan jag fixa mina pdf överföringar själv. (och det blir så fina dokument.).

hjälp sökes

kan någon hjälpa mig att komma på hur jag ska kunna lägga ut bilder? mina försök avbryts alltid innan bilden har kommit upp.

långt mellan inläggen

upptäckte att var ett tag sedan jag bloggade.
nu är skollovet slut, så nu vaknar vi 05:15 igen. lite tufft för alla de första dagarna, men man vänjer sig... 
i söndags bakade vi muffins & hade på blå icing & färgglatt strössel. har fina bilder på "bagarna" & de färdiga muffinsen. men att lägga ut bilder verkar vara omöjligt!

påsk i nampula

jag har haft en vecka ledigt tillsammans med e & e, som har skollov i två veckor, alltså lediga ännu en vecka (jag har börjat jobba idag). det har varit en jätteskön ledighet!
jag & pojkarna var på ilha de mocambique tisdag till fredag, bodde på hotell, åt god mat på restaurang (flera ggr/dag), träffade vänner ("tior" = monstrar/fastrar/tanter) och badade i pool, (skulle bli bilder, men det går inte att laddaupp!) medans domingos var hemma i nampula & tentapluggade.
på påskafton åt vi lunch hos nina och sedan bjöd vi in henne på middag, hummerlasanga (mycket gott!). igår påskdagen var återigen på lunch hos nina, lamkottletter 6 till efterrätt en rusk specialitet pashka med kuli. jättegott!
imorgon väntar jobbresa till pemba, ska bli kul men det är långt, 420 km dit & lika långt hem. trots att vägen är bra, så tar det emot att behöva sitta i bil i 5 timmar per resa. hade tänkt flyga, men chefen sa nej.

eftermiddags regn

under vår lunch paus öppnade sig himmelen! & ner kom regnet ackompanjerat av häftiga åskknallar...


ytterligare en dag

& så har ytterligare en dag passerat...
började arbetsdagen med ett möte, det ettplanneringsmöte med en lokal ngo som är kontrakterade av cares vattenprojekt. vi startade "bara" 55 minuter försent. ibland känns det tröstlöst att försöka förstår hur utveckling ska kunna lyckas, när man måste slösa bort så mycket tid på att vänta. mötet blev iaf bra, &  gav mig massor av ideer för "påjobbet träning" både för cares personal & för sammarbetsorganisationen. tidsplannering som #1!

RSS 2.0