återfunnan

mina senaste blogginlägg syns nu på min blogg. tack för det!
har berättat om att vi har valpar, men har inte berättat att vi även har 10 duvor (kan redan var 12, en duva ruvar på sina ägg). domingos kom hem med två par & jag fick ett duvpar i present i en landsby för en tid sedan & nu förökar de sig. en kollega till mig sa att om duvorna stannar kvar, betyder det att det finns kärlek & lycka i hemmet/huset. låter bra tycker jag.
klagade för en tid sedan på att regnar mycket i nampula, men nu har vädret slagit om. vi har haft blå himmel och sol i två dagar. blir varmt, men det känns befriande att se en blå himmel efter lång tid med tunga grå moln.
vi är just nu i den absoluta slutfasen av projektet, med allt vad det innebär. rapportskriving, inlämnande av material (bilar, datorer, motorcyklar fra) & 100 andra saker som ska ordnas. känns tungt att avsluta då endast 3 av 32 av personalen har nya kontrakt från 1 mars, de övriga står utan jobb. 1 ung tjej ska dock börja på medicinska fakulteten i nampula på nutrtionsprogrammet. hon var väldigt glad & stolt när hon talade om att hon klarat antagningstesterna & kommit in på utbildningen. jag blev väldigt glad det är en duktig tjej, som kan gå långt!

hittade inlägg

hittade mina inlägg! & republicerade dem, därför inte i kronologisk ordning, men ändå. troligen berodde allt på att uppkopplingen här inte var stabil. var faktiskt markerade som publicerade (kanske finns "osynliga" inlägg).
sitter & svettas på mitt kontor. kontoret har inlett en sparkampanj, vilket bla innebär att vi bara kan ha vår ac på efter kl 11:00 (fattas 6 min). hoppas bara att vi kan fortsätta att använda ac i vårt hus utan restriktioner. det är den global ekonomiska krisen som drabbat care.

inte bara kabeltjuvar

man själ inte bara kablar i mocambique, nu har mitt inlägg på bloggen från i måndags också försvunnit! & vissa av gretas inlägg har också "kommit bort". jag undrar vart allt tagit vägen?

bortkomna blogginlägg

man stjäl fiberkabel i mocambique, men "stjäl" någon mina blogginlägg också. har publicerat två som jag inte kan se på min blogg, trots att de kom upp som publicerade. vart har de tagit vägen?

online!

efter ytterligare en vecka utan interkontakt är vi nu uppkopplade mot yttervärlden igen. någon/några roar sig med att skära av fiberoptikkabelen i söder, den som försörjer hela norra mocamibque med bla internet, & och när detta händer blir vi internet paralyserade. nu har det hänt två gånger på en månad! det innebär också att alla banksystem slås ut! inga bankärenden kan genomföras. jag undrar om de som ägnar sig åt detta sabotage inser konsekvenserna av sitt handlande?
vi har haft två regniga veckor i nampula, det har regnat under stor del av dagen, vilket är ovanligt. normalt regnar det några timmar på eftermiddagen och där emellan är det soligt. nu har himlen varit jämngrå nästan hela tiden.
hade tänkt lägga ut bilder på våra valpar & från emerson & edson första skoldag i nampula, men systemet vill inte, så ni får vänta.
måste straxt duscha, för att göra mig klar att åka till Erati, ett distrikt ca 250km norr om nampula. ska dit för att tacka distriket för ett gott sammarbete under projekttiden.

förändringar

våra liv är i ständig förändring & mitt har förändrats radikalt sista månaden. har nu två småpojkar & två hundvalpar i huset (valparna i trädgärden, inte inne).
har idag följt emerson till skolan, då lektionerna börjar idag. han börjar redan 6:30! & slutar 10:10, så skoldagen är inte lång. edson skoldag blir mellan 13:25 & 17:05. det är finns fler elever än platser, därför den korta skoldagen, man har normalt 3 grupper elever per dag i skolorna här. många gånger är det mer än 50 elever per grupp & lärare. inte konstigt att man inte lär sig mycket. emerson & edson har gått i den kommunal skolan i angoche, men börjar nu i en vätrenomerad privatskola nära vårt hus. tror att det kommer att bli bra. men det är mycket som ska ordnas, uniformer, skrivböcker å allt annat skolmaterial. & troligen köpa böcker.
annorlunda mot att ha barn i skola i sverige.


RSS 2.0