fredag, fredag

äntligen fredag...
var på ett urtrist möte hela förmiddagen. självklart började det inte i tid, ca 40 minuter försenat & därmed föll hela min planering för vad jg skulle hinna innan kl 13:00. varför ska det vara så svårt att börja i tid? iaf inte mer än 15' försenat (akademiska kvarten). det var dessutom jättekallt i möteslokalen, fast ac:n var avstängd. dessutom har jag glömt till vem & vad jag lovade att skicka en sak via mail idag eller senast på måndag. någon from av information var det. men jag kommer inte ihåg vad :-(. kanske hör personen av sig om den inte fått det utlovade måndag em. vi får se.
i kväll ska vi på middag hos nina. det ser vi framemot, hon har fått så fint i sitt nya hus. jag blir sugen på att köpa nya saker till vårt hus. domingos tycker det är onödigt att investera en massa när huset inte är vårt. jag tycker att en soffa kan man alltid köpa, den kan man ju ta med sig vid ev flytt.
imorgon ska edson på födelsedagskalas, så jag & emerson ska göra något tillsammans. emerson får bestämma vad det ska bli.
sedan kommer domingos hem från quilemane, där han har varit i veckan då hans åldriga pappa har varit sjuk. jag längtar efter honom!
på söndag ska vi (om det inte är för kallt) åka till havet, bad & äta lunch. men det är en kall & regnig höst här just nu, så vi får se.

lyckade försök

ja, efter 100-tals försök har jag lyckats ladda upp & spara bilder (enl råd från greta). så nu kommer det mer bilder från ilha de mozambique & på emerson & edy.
här är det kallt & grått! edy tycket det var för kallt att gå till skolan idag. så med tjock fleecetröja kom han iväg. har lovat att att om det blir minusgrader får han stanna hemma från skolan.

luffarshack på ilha


badpojkar i poolen på escondidinho
skyddat kortspel


tre glada bagare, emerson, faume (kompis) & edy


mer bildervi hälsade på i evas nya bostad "lagret". med havet i bakgrund tänker på sitt nästa drag i luttarshack.
edy letar pjäser, till luffarshacket. antika kinesiska porslinsbitar & snäckor.
escondinho, ilha de mozambique

vi var som jag redan berätta på ilha de mocambique i påskveckan, & här kommer nu en bild från restaurangen i hotell escondidinho. absolut nampula provinsens bästa restaurang, kanske den bästa i norra mocambique! den drivs av ett franskt par, han kock & hon fantastisk på att dekorera vackert & duka vackra bord & fantastiskt god & vällagad mat. alltid en glädje att äta där, frödj både för  
i trädgården finns svimmingpoolen som vi flitigt utnyttjade under vårt ilha-besök.


lyckades

äntligen, åtminstone en bild som klarade "nålsögat"! våra första cupcakes. ja, de blev väldigt blåtta (brickan är från ikea, om någon undrar), men de var supergoda!
hoppas lyckan står mig bi, så att jag lyckas med fler bilder idag.förminskade bilder

prövat (på inrådan från greta) att förminskat bilderna som jag vill lägga upp på min blogg - men inte! det funkar inte! råd sökes!

slut på dagen

nu är det dags att stänga "butiken" för dagen. som har varit myvket produktiv. hann läsa hela handboken "community-led total sanitation". den gav mänga bra tips & ideer, som jag ska se om vi inte kan omsatta i praktiken där vi jobbar. ska bli spännande. men först måste jag övertyga våra partners.
nu väntar läxläsning och uefacup semifinal. hoppas barcelona vinner. kul om det blir final mellan manchester united & barca. vi får se hur det går.

räddade från förfall & kaos

vår älskade hemhjälp, ilda, återvände idag efter att varit sjuk i nästan 3 veckor! emerson & edy jättelyckliga att få träffa henne när de kommer hem från skolan. de har saknat henne! & så har vi, jag & domingos. man vänjer sig vid att ha någon i huset som städar, diskar, stryker, lagar lunch & middag, håller koll på barn & fixar en massa annat. en lyx!
vårt hem var i ett stadium av förfall!
idag förutspår vädertjänsten att det ska bli 31º i nampula, men jag tror att de har fel. det är svalt & molnigt. vi fär se vem som har rätt i slutet av dagen.
nu ska jag läsa "total sanitation, led by the community", ett spännande koncept hur man kan jobba med hygiene & sanitetsfrågor i områden där det nästan ingen har en eller använder en latrin.

moussaka i mozambique

blev jättesugen på moussaka i helgen, så domingos köpte aubergine på grönsaksmarknanden (där han också handlade andra grönsaker, som tur var). letade recept på nätet & hittade ett som förutom aubergine & köttfärsås hade youghurt&äggblandning (i stället för bechamelsås) & smulad fetaost. & det blev supergott!! domingos talade om att han bara gillar fritterad aubergine när moussakan serverades, :-(. hade med resterna till lunch på jobbet idag , bjöd nuno (vår adminstratör) & afonsina (cares chef i nampula) på moussakan. stor succé, :-)! nuno letar nu moussaka recept på portugisiska på nätet.

RSS 2.0