maputoliv

nu i maputo. landade vid midnatt i lördags (22/11) & jobbade nonstop fram till igår eftermiddag. puuh!!
bor på hotell VIP (för er som känner till mpt), trevligt hotell med stora stenhårda kuddar. så jag gick & köpte en ny, har nämligen glömt min kudde hemma. ja, jag brukar resa med egen kudde! det ble också sushi take away som avnjöts på hotellrummet, en dusch & sedan stöp jag i säng  - somnade innan 20:00


resa till sverige

har just kört greta till flyget i nampula. hon flyger imorgon från maputo till sverige, för en 6 veckors ledighet. en välförtjänt ledighet! men det kommer att bli tomt utan henne här i nampula!

kolla in expo.se

efter att just ha avslutat tredje delen av stieg larssons kriminaltriologi, blev jag nyfiken och ville veta mer om författaren och upptäckte den websida, www.expo.se 

svenskar snattar mest

tur att mina kollegor inte kan läsa svenska. dagens dn-artikel, www.dn.se,  om att svenskar snattar för miljonbelopp, var ärligen var inte så upplyftande. det snattas en hel del också i affärerna här i mocambique, men kan (kanske) ursäktas med att här är man fattig.  

ytterligare en dag i afrika

& det är varmt är i södra afrika, ett konstaterade inte ett gnäll. det droppar dessutom svett från mina öron  (pga hörlurar)då jag skypar med dotter samtidigt som jag försöker skrivat något smart som alla andra som bloggar.
annars går dagarna mest åt att knopa på ett 52 miljoner projekt, ja vi pratar $$.

tillbaka igen

tillbaka i värmen och i nampula!
ja, det är varmt, till och med mycket varmt! som tur är har jag ingen termometer så jag vet aldrig hur varmt är, eller har varit. tror att vetskapem skulle innebär mer svettande och det räcker som det är.
veckan som gick var mest arbete, men också möte med hantverkare. om ni tycker det är besvärligt i sverige, se till att ni inte behöver en hantverkare i mocambique!
vår nya tvättmaskin har väntat på att bli installerad i 4 veckor (ja, den - maskin kanske inte väntade lika mycket som jag), och i slutet av veckan som gick skulle det ske med hjälp av en elektriker och en rörmockare. elektrikern gjorde ett bra jobb, efter mina mycket tydliga instruktioner, men rörmockaren... han lämnade vid två tillfällen maskin och huset och konstaterade att allt var klart. enda problemet att 1) det sprutade vatten åt alla håll i fattningarna, blev ombedd att komma tillbaka och fixa problemet, då jag tycket att det var ett problem att det läckte (vet inte hur han (rörmockaren) uppfattade) 2) även denna gång läckage - när jag slog på vattenpumpen som försörjer huset, vilket han inte hade gjort. (jag var på kontoret och arbetade och kunde övervaka). nu är jag ganska uppretad och det är lördag eftermiddag. vad göra? gick in till granne, som även äger huset som care hyr för mig och bad om hjälp (han håller på att bygga ett hus, verkar veta vad han gör. efter att konstaterat att materialet som rörmockaren änvänt inte var det rätt, bytte han ut det som behövdes och fixade allt på 10 min! och nu fungerar det!! ni kan inte ana hur skönt det känns att äntligen, efter 9 år få riktigt rena handukar och lakan, som tidigare tvättas för hand i kall vatten, förutom de gånger jag har tvätt hos greta-stina. underbart!
vi firade tvättmaskinstallationen med middag tillsammans med några goda vänner.


RSS 2.0