tillbaka igen

tillbaka i värmen och i nampula!
ja, det är varmt, till och med mycket varmt! som tur är har jag ingen termometer så jag vet aldrig hur varmt är, eller har varit. tror att vetskapem skulle innebär mer svettande och det räcker som det är.
veckan som gick var mest arbete, men också möte med hantverkare. om ni tycker det är besvärligt i sverige, se till att ni inte behöver en hantverkare i mocambique!
vår nya tvättmaskin har väntat på att bli installerad i 4 veckor (ja, den - maskin kanske inte väntade lika mycket som jag), och i slutet av veckan som gick skulle det ske med hjälp av en elektriker och en rörmockare. elektrikern gjorde ett bra jobb, efter mina mycket tydliga instruktioner, men rörmockaren... han lämnade vid två tillfällen maskin och huset och konstaterade att allt var klart. enda problemet att 1) det sprutade vatten åt alla håll i fattningarna, blev ombedd att komma tillbaka och fixa problemet, då jag tycket att det var ett problem att det läckte (vet inte hur han (rörmockaren) uppfattade) 2) även denna gång läckage - när jag slog på vattenpumpen som försörjer huset, vilket han inte hade gjort. (jag var på kontoret och arbetade och kunde övervaka). nu är jag ganska uppretad och det är lördag eftermiddag. vad göra? gick in till granne, som även äger huset som care hyr för mig och bad om hjälp (han håller på att bygga ett hus, verkar veta vad han gör. efter att konstaterat att materialet som rörmockaren änvänt inte var det rätt, bytte han ut det som behövdes och fixade allt på 10 min! och nu fungerar det!! ni kan inte ana hur skönt det känns att äntligen, efter 9 år få riktigt rena handukar och lakan, som tidigare tvättas för hand i kall vatten, förutom de gånger jag har tvätt hos greta-stina. underbart!
vi firade tvättmaskinstallationen med middag tillsammans med några goda vänner.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0